Υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «Μελέτες Βελτίωσης Οδού Νησί-Καρπερό» προϋπολογισμού 400.000,00€ (με Φ.Π.Α.) από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη

Υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «Μελέτες Βελτίωσης Οδού Νησί-Καρπερό» προϋπολογισμού 400.000,00€ (με Φ.Π.Α.) από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη

Τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Μελέτες Βελτίωσης Οδού Νησί-Καρπερό», υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης και ο Δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτριος Κορδίλας.

Το έργο προϋπολογισμού 400.000,00€ (με Φ.Π.Α.), θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Γρεβενών, με πηγή χρηματοδότησης το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας  και συμβατικό χρόνο ολοκλήρωσης τους 36 μήνες.

Περιλαμβάνει την βελτίωση και ασφαλτόστρωση του υφιστάμενου δρόμου Νησί – Καρπερό συνολικού μήκους 10.927μ.,   καθώς και το τμήμα δρόμου μήκους 520μ. προς την περιοχή  αναψυχής του οικισμού Νησίου. 

Η βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών του οδικού άξονα θα συμβάλλει στην ασφαλή επικοινωνία των κατοίκων του Δήμου Γρεβενών και του Δήμου Δεσκάτης αλλά και των επαγγελματικών οχημάτων για πιο σύντομη διαδρομή. Ταυτόχρονα με την οδική σύνδεση δημιουργείται μία ομαλή υψομετρική σύνδεση που μπορεί να δώσει πρόσβαση στην περιοχή των οικισμών των Βεντζίων και της Δεσκάτης (Νησί, Καρπερό, Κέντρο, Δήμητρα κ.α). Επίσης μειώνεται ο χρόνος μετάβασης στο Νοσοκομείο Γρεβενών. 

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υλοποιεί σημαντικά έργα υποδομών, αντιλαμβανόμενη τη σημασία της οδικής ασφάλειας, την κοινωνική της διάσταση και την αναπτυξιακή της προοπτική στην τοπική οικονομία και στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής.

back to top
×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time