Το 70% των μετοχών της τυροκομικής μονάδας Κουρέλλας ΑΕ στη ΔΕΛΤΑ-Vivartia

Το 70% των μετοχών της τυροκομικής μονάδας Κουρέλλας ΑΕ στη ΔΕΛΤΑ-Vivartia

Δέλτα: Αγόρασε τυροκομείο στα Γρεβενά – Στόχος οι εξαγωγές και η υψηλή γαστρονομία

Την υπογραφή προσυμφώνου αγοράς για την απόκτηση του 70% των μετοχών της τυροκομικής μονάδας Κουρέλλας ΑΕ, ανακοίνωσε η Vivartia.

Πρόκειται για σύγχρονη τυροκομική μονάδα 4.000 τ.μ. σε έκταση 15 στρεμμάτων στα Γρεβενά, με 90% εξαγωγική δραστηριότητα. Η γκάμα της μονάδας που αγόρασε η Vivartia αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από βιολογικά & φυτικά (plant based) προϊόντα, διακρίνεται δε για την καινοτομία και την εξωστρέφειά της ενώ τα προϊόντα της εταιρίας εξάγονται σήμερα σε αρκετές χώρες στο εξωτερικό (Ευρώπη, Αραβικές χώρες, Αμερική).

Η Κουρέλλας διαθέτει ακόμη ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο ζωοτροφών 3.000 τ.μ. σε έκταση 10 στρεμμάτων, καθώς και μια πρότυπη φάρμα παραγωγής βιολογικού αγελαδινού γάλακτος 4.000 τ.μ. σε έκταση 30 στρεμμάτων, στην περιοχή των Γρεβενών.   

Επιπλέον, από το 2013, η οικογένεια Κουρέλλα αναπτύσσει το concept MIA FETA – FETA BAR, με το κατάστημα στη Θεσσαλονίκη να αποτελεί pilot store για την προβολή των προϊόντων που παράγει και την ανάδειξη της Ελληνικής γαστρονομίας.

Με την ένταξή της στην οικογένεια της Δέλτα, η εταιρεία θα βοηθηθεί από τις συνέργειες, για να διατηρήσει την ανερχόμενη κι ανοδική της πορεία. 

Να σημειωθεί, ότι ο τζίρος της εταιρείας ανέρχεται στα 12,5 εκατ. ευρώ και τα καθαρά προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη (EBITDA) στα 1,5 εκατ. ευρώ. Η συμμετοχή της Δέλτα στην εταιρεία Κουρέλλα ανέρχεται στο 70%, ενώ η οικογένεια Κουρέλλα θα διατηρήσει το υπόλοιπο 30%.

back to top
×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time