Η ΟΕΝΓΕ επανέρχεται στο κρίσιμο θέμα της ιατρικής υποστελέχωσης στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Κοζάνης

Η ΟΕΝΓΕ επανέρχεται στο κρίσιμο θέμα της ιατρικής υποστελέχωσης στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Κοζάνης

Εξακολουθούν να υπηρετούν μόνο δύο (2) γιατροί Εντατικολόγοι σε πέντε (5) οργανικές θέσεις, δηλαδή οι τρείς στις πέντε οργανικές θέσεις παραμένουν κενές και καμία από αυτές δεν έχει προκηρυχθεί τα τελευταία δύο χρόνια. Συνεπικουρεί και μία γιατρός Αναισθησιολόγος, αποσπασμένη από το Αναισθησιολογικό τμήμα το οποίο και αυτό είναι τραγικά υποστελεχωμένο.

Οι κλίνες ΜΕΘ συνολικά στη Δυτική Μακεδονία είναι ελάχιστες. Παρά την υποστελέχωση, οι συνάδελφοι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Κοζάνης επέδειξαν εξαιρετική αυτοθυσία τα τελευταία δύο χρόνια και η θνητότητα όσον αφορά τους ασθενείς της πανδημίας στη συγκεκριμένη ΜΕΘ ήταν μικρότερη συγκριτικά ακόμα και με ΜΕΘ μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής.

Όπως όμως και σε πλήθος άλλων τμημάτων νοσοκομείων όλης της χώρας, αυτή η αυτοθυσία έχει πλέον εξαντλήσει τα όριά της λόγω της υπερεξόντωσης των λιγοστών υπηρετούντων γιατρών.

Θεωρούμε απαράδεκτη τη συνεχιζόμενη κυβερνητική ολιγωρία και απαιτούμε την άμεση προκήρυξη των τριών (3) κενών θέσεων Επιμελητών στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Κοζάνης.

back to top
×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time