Καθημερινά στην όμορφη πόλη μας παρατηρούνται φαινόμενα επιθέσεων αδέσποτων σκύλων, σε πολίτες κάθε ηλικίας

Καθημερινά στην όμορφη πόλη μας παρατηρούνται φαινόμενα επιθέσεων αδέσποτων σκύλων, σε πολίτες κάθε ηλικίας
Καθημερινά στην όμορφη πόλη μας παρατηρούνται φαινόμενα επιθέσεων αδέσποτων σκύλων, σε πολίτες κάθε ηλικίας.
Μόνο όσον αφορά κοντινούς συγγενείς .. πριν από ένα μήνα, επίθεση από αδέσποτο σε 2,5 χρονών παιδάκι, στην πλατεία της Λαχαναγοράς, μεσημεριανές ώρες .. Μετά από λίγες μέρες στην Παλαιολόγου, βραδινές ώρες, επίθεση από άλλο αδέσποτο σε ενήλικα .. Χθες μετά το πέρας των μαθημάτων, έξω από το πρώτο Γυμνάσιο, επίθεση από άλλο αδέσποτο σε μαθητή .. Σήμερα ξημερώματα, στον κεντρικό πεζόδρομο, επίθεση σε ενήλικα από τρία αδέσποτα .. Αναφέρομαι μόνο σε πολύ κοντινά πρόσωπα και μόνο τον τελευταίο μήνα .. Όλες οι επιθέσεις φυσικά ήταν απρόκλητες ..
Σχεδόν καθημερινά, με κάθε τρόπο πολίτες καταγγέλουν επιθέσεις οι οποίες ευτυχώς στην πλειοψηφία τους, καθαρά από τύχη ή από υπερβολική ψυχραιμία των εμπλεκομένων δεν καταλήγουν σε ακόμη χειρότερες καταστάσεις..
Δυστυχώς όμως δεν είναι πλέον λίγες οι περιπτώσεις όπου άτομα καταλήγουν ακόμη και στο Νοσοκομείο για να λάβουν τις πρώτες βοήθειες, είτε επό δήγματα είτε από πτώσεις που οφείλονται σε τέτοιου είδους επιθέσεις..Δε μπαίνω καν στη διαδικασία να αναλύσω τα ψυχολογικά τραύματα που προκύπτουν έπειτα από τέτοιες καταστάσεις, ειδικά σε μικρά παιδιά, αλλά και άτομα κάθε ηλικίας..
Κατά περιόδους, ανθρωπόμορφα κτήνη καταφεύγουν σε πλήρως κατακριτέες ενέργειες, που δεν αρμόζουν σε νοήμονα όντα, σπέρνοντας θάνατο στα κατά τα άλλα ανυπεράσπιστα αδέσποτα..
Οι περισσότεροι καταγόμαστε από οικογένειες που έχουν σκυλιά είτε για φύλαξη είτε από αγνή αγάπη, οπότε η συντριπτική πλειοψηφία διαθέτει μια βασική παιδεία και αγάπη για τον καλύτερο και πιο αγνό φίλο του ανθρώπου..
Αυτό όμως πλέον δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση συνθήκη ομαλής συμβίωσης με τα αδέσποτα, που συνεχώς αυξάνονται σε αριθμό, σε πλήρη αντίθεση με τον πληθυσμό της πόλης μας.
Σε επικοινωνία με αρμόδιους φορείς και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, φαίνεται ότι όχι απλά δε δίνεται λύση στο θέμα που έχει προκύψει, αλλά αντιθέτως οι επιθέσεις των αδέσποτων πολλαπλασιάζονται, αυξάνοντας τις πιθανότητες μελλοντικά να συμβεί κάτι χειρότερο..
Υπάρχουν αρκετές καταγγελίες.
Υπάρχουν πολλά καταγεγραμμένα συμβάντα.
Υπάρχουν ακόμη περισσότερες περιπτώσεις που έχουν μεταφερθεί προφορικά, ηλεκτρονικά, εγγράφως ή και καθόλου στους αρμόδιους φορείς.
Πλέον δεν αποτελεί λύση η υπόδειξη του αδέσποτου, προκειμένου να περάσει από επιτροπή, για να διαπιστωθεί η επιθετικότητά του ή όχι και να προκύψουν οι προβλεπόμενες ενέργειες.
Δέν είναι λύση η ευθανασία κατά την προσωπική μου άποψη.
Πρόκειται για πολλές περιπτώσεις και εξαιρετικά μεγάλο αριθμό αδέσποτων σκύλων.
Μοναδική λύση είναι η περισυλλογή όλων αυτών και η τοποθέτησή τους σε χώρο πλήρους επιτήρησης, που θα πληροί τους κανόνες ευζωίας και θα προσφέρει μια καλύτερη, σε πρώτη φάση προοπτική για τα αδέσποτα, με την δυνατότητα της υιοθεσίας να παραμένει πάντα ανοιχτή, για όποιον έχει τη δυνατότητα, τη θέληση και την αγάπη να αποκτήσει ένα ζώο συντροφιάς.
Οι οικονομικές συνθήκες γενικότερα δε βρίσκονται στην καλύτερη φάση, όμως αρμόδιοι φορείς και πολίτες, φιλόζωοι και μη, πρέπει να δράσουμε άμεσα προκειμένου να προκύψει ένα καλύτερο αύριο για τα αδέσποτα, αλλά και για εμάς που έχουμε επιλέξει να ζήσουμε σε αυτό τον τόπο.
Ας αφήσουμε τους αφορισμούς και τις επικηρύξεις και ας προσφέρει ο καθένας ότι μπορεί, προκειμένου να βοηθήσουμε τους αρμοδιους φορείς να κάνουν τα απαραίτητα.
Πρέπει να επιλέξουμε αν θέλουμε αδέσποτα ή πολίτες στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας
Διαφορετικά είναι θέμα χρόνου να βιώσουμε ακόμη χειρότερες καταστάσεις ...
 

Δημήτρης Τσιακίρης

Facebook

Last modified onΤετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022 11:59
back to top
×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time