ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΔΜ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ VAKANTIEBEURS UTRECHT 2023

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΔΜ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ VAKANTIEBEURS UTRECHT 2023

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Γενική Δ/νση Επιχειρηματικότητας & Μεταφορών

Διεύθυνση Επιχειρηματικότητας, Απασχόλησης & Δια Βίου Μάθησης

Τμήμα Τουρισμού & Πολιτισμού

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε ως συνεκθέτης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση VAKANTIEBEURS 2023 που πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη Ολλανδίας, από 11 έως 15/1/2023.

Πρόκειται για κορυφαίο B2B Travel Show της Ολλανδίας και σύμφωνα με την Turespana, το κύριο κίνητρο για την πραγματοποίηση ενός ταξιδιού από τους κατοίκους της Ολλανδίας ήταν παραδοσιακά οι διακοπές Ήλιου & Θάλασσας ακολουθούμενες από το City Break, την επίσκεψη σε φίλους & συγγενείς, τον περιηγητικό τουρισμό, την πεζοπορία και τις χειμερινές διακοπές.

Ο εισερχόμενος τουρισμός από την Ολλανδία την περίοδο 2016-2019 κατέγραψε αύξηση κατά +6,1% (από 771 χιλ. το 2016 σε 818 χιλ. το 2019) με την ολλανδική αγορά να αποτελεί σημαντική πηγή ποιοτικού εισερχόμενου τουρισμού για τη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης παρουσιάστηκαν στους επαγγελματίες και το κοινό οι ξεχωριστοί προορισμοί της Δυτικής Μακεδονίας, οι προσφερόμενες μορφές θεματικού τουρισμού αλλά και οι κάθε μορφής δραστηριότητες, που μπορεί να περιλαμβάνει ένα ασφαλές ταξίδι διακοπών στη Δυτική Μακεδονία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, απευθυνόμενοι σε κάθε τύπο επισκέπτη και σε κάθε οικονομική δυνατότητα.

Πραγματοποιηθήκαν επαφές με πράκτορες από τις αγορές των Κάτω Χωρών οι περισσότεροι εκ των οποίων έδειξαν έντονο ενδιαφέρον ώστε να γνωρίσουν τη Δυτική Μακεδονία. Σκοπός τους είναι να αξιολογήσουν τις δυνατότητες ένταξής της σε νέα ή υφιστάμενα τουριστικά πακέτα με προτάσεις για διακοπές όλο το χρόνο με δεδομένο ότι η Δυτική Μακεδονία αποτελεί προορισμό που ταιριάζει απόλυτα με τα ενδιαφέροντα μεγάλης μερίδας των Ολλανδών τουριστών.

  

back to top
×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time