ΚΚΕ_ΓΡΕΒΕΝΑ_ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ για την τραγική υποστελέχωση του Νοσοκομείου Γρεβενών και των Κέντρων Υγείας-Περιφερειακών Ιατρείων

ΚΚΕ_ΓΡΕΒΕΝΑ_ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ για την τραγική υποστελέχωση του Νοσοκομείου Γρεβενών και των Κέντρων Υγείας-Περιφερειακών Ιατρείων

 

 

Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,

τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., http://www.kke.gr

Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Τραγική η υποστελέχωση του Νοσοκομείου Γρεβενών και των Κέντρων Υγείας-Περιφερειακών Ιατρείων της Π.Ε. Γρεβενών

Αισθήματα αγανάκτησης και αγωνίας έχουν οι κάτοικοι της Π.Ε. Γρεβενών για τα προβλήματα στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, που αναδείχθηκαν για άλλη μια φορά με τραγικό όμως τρόπο. Προβλήματα που ανέδειξε το ΚΚΕ και στη βουλή με σχετικές Ερωτήσεις (5470/27-5-2022, 6604/22-7-22), αλλά δυστυχώς έως και σήμερα δεν έχει υπάρξει αντιμετώπιση των προβλημάτων. Αντίθετα η κατάσταση έχει επιδεινωθεί αφού έχουν υπάρξει συνταξιοδοτήσεις και παραιτήσεις προσωπικού.

Συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο συνεχίζουν να υπηρετούν 2 αναισθησιολόγοι, με αποτέλεσμα να αποτελεί ευτύχημα να εφημερεύει αναισθησιολόγος σε επείγον περιστατικό. Για 4 τμήματα, (παθολογική κλινική, εξωτερικά ιατρεία, ΤΕΠ, τμήμα covid) υπάρχουν διαθέσιμοι μόλις 3 παθολόγοι (2 μόνιμοι, 1 επικουρικός) και ένας ιδιώτης με «μπλοκάκι» στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Επίσης, λείπει εξειδικευμένο προσωπικό στο μικροβιολογικό εργαστήριο για να πραγματοποιούνται ειδικές εξετάσεις πχ. καλλιέργειες, το οποίο υπολειτουργεί με μόλις 2 μικροβιολόγους, ενώ στο ακτινολογικό υπάρχουν μόλις 2 ακτινολόγοι.

Επιπλέον υπάρχει σημαντική έλλειψη ειδικευόμενων γιατρών, καθώς λόγω των τεράστιων προβλημάτων δεν θα μπορούν να έχουν την αναγκαία εκπαίδευση.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα δύσκολα να βγαίνουν οι εφημερίες στην Παθολογική και γενικά οι γιατροί αναγκάζονται να κάνουν παραπάνω από τις προβλεπόμενες εφημερίες προκειμένου να «βγει» το πρόγραμμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ελλείψεις σε ιατρικό κυρίως προσωπικό και σε  ιατρικοτεχνολογικό - μηχανολογικό εξοπλισμό υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στην επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα (ΕΚΑΒ) λαμβάνοντας υπόψιν και το ανάγλυφο της Περιφερειακής Ενότητας με πολλά χωριά απομακρυσμένα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στο Δήμο Δεσκάτης (πάνω από 5000 κάτοικοι, 60 χλμ από Γρεβενά) το τελευταίο διάστημα το  Κέντρο Υγείας μένει χωρίς παιδίατρο εκτός των άλλων ελλείψεων σε προσωπικό και έχει προβλήματα με ασθενοφόρο.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των σοβαρών ελλείψεων είναι να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία του πληθυσμού. Πολλοί εξαναγκάζονται να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα της υγείας και να ξαναπληρώνουν για υπηρεσίες, που όφειλε να παρέχει δωρεάν το κράτος. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων, που έχει ως αποτέλεσμα την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων.

Με όλα τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνησή ώστε:

- Να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, προκειμένου να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις σε μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης υγιειονομικό προσωπικό στο νοσοκομείο Γρεβενών και στις μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και να καλύπτονται έγκαιρα και με ασφάλεια όλες οι ανάγκες του πληθυσμού 24 ώρες το 24ωρο 365 ημέρες τον χρόνο,

- Να μονιμοποιηθεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλο το επικουρικό και με όλων των ειδών  συμβάσεων προσωπικό και να δημιουργηθεί Τομέας ΕΚΑΒ στη Δεσκάτη.

                                                                                                   Ο Βουλευτής

                                                                                              Στολτίδης Λεωνίδας

back to top
×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time