Αθ. Φωλίνας: Το θετικό στίγμα μιας δημιουργικής πορείας στην Περιφερειακή Αρχή - Επαναλειτουργία της Σχολής Δόκιμων Αστυφυλάκων Γρεβενών

Αθ. Φωλίνας: Το θετικό στίγμα μιας δημιουργικής πορείας στην Περιφερειακή Αρχή - Επαναλειτουργία της Σχολής Δόκιμων Αστυφυλάκων Γρεβενών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                                                                                                     

 

              Γρεβενά, 03/11/2023

            

 


ΘΕΜΑ: Αθ. Φωλίνας: Το θετικό στίγμα μιας δημιουργικής πορείας στην Περιφερειακή Αρχή - Επαναλειτουργία της Σχολής Δόκιμων Αστυφυλάκων Γρεβενών

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μετά από 11 χρόνια, η Σχολή Αστυφυλάκων ανοίγει με κάθε επισημότητα και πάλι τη Δευτέρα, 06/11.

Το γεγονός μάς γεμίζει χαρά και ελπίδα σε όλη κοινωνία των Γρεβενών, και δύναται να σηματοδοτήσει της έναρξη μιας περιόδου επανεκκίνησης για τα Γρεβενά μας, ως πόλη και ως Περιφερειακή Ενότητα.

Εκφράζω σε κάθε επίπεδο την ικανοποίηση που κόποι και αγώνες που ξεκίνησαν σχεδόν ταυτόχρονα με την ανάληψη των καθηκόντων μας στην Π.Ε. Γρεβενών, έφτασαν σε αυτό το απτό επωφελές αποτέλεσμα.

Ξεκινώντας μια μακρά διαδικασία, από την πρώτη πληροφόρηση που λάβαμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για επαναλειτουργία Σχολών Αστυφυλάκων από την ΕΛ.ΑΣ. την Άνοιξη του 2022, ήδη από τον Ιούνιο 2022, σε διαρκή συνεννόηση και συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη, εκκινήσαμε ως Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη τις επαφές με το Υ.ΠΡΟ.ΠΟ., και συγκεκριμένα με τον τότε Υφυπουργό, Λευτέρη Οικονόμου.

Μετά και τις επιτόπιες προσωπικές επισκέψεις, και τη σύμφωνη γνώμη υψηλόβαθμων αρμόδιων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και του Υ.ΠΡΟ.ΠΟ., με πρωτοβουλίες μας η Περιφερειακή Αρχή ανέλαβε μια σειρά πρωτοβουλιών και εντάξεων σε χρηματοδότηση, προς εξασφάλιση του πλήρους εκσυγχρονισμού της Σχολής. Προσπάθειες που αποδεδειγμένα έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, με τη Σχολή να βρίσκεται σήμερα σε πλήρη ετοιμότητα για την υποδοχή των νεοσυλλέκτων.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στην άρτια αυτή συνεργασία, που απέδωσε τους καρπούς της αποδίδοντας στα Γρεβενά μια λειτουργική Σχολή Αστυφυλάκων, πριν το πέρας της θητείας μας.

 

Αθανάσιος Φωλίνας,

Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                    ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

back to top
×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time