Την Τετάρτη 15-11-2023 ώρα 11:00 στην Σχολή Αστυφυλάκων Γρεβενών τελέστηκε αγιασμός μετά από δέκα (10) χρόνια που ήταν σε αναστολή λειτουργίας.

Την Τετάρτη 15-11-2023 ώρα 11:00 στην Σχολή Αστυφυλάκων Γρεβενών τελέστηκε αγιασμός μετά από δέκα (10) χρόνια που ήταν σε αναστολή λειτουργίας.
Έπειτα από τις απαραίτητες εργασίες αναβάθμισης, φέτος επαναλειτουργεί, φιλοξενώντας, για το εκπαιδευτικό έτος 2023-2024, περίπου 200 δόκιμους Αστυφύλακες, φέρνοντας παράλληλα χαμόγελα ικανοποίησης σε όλη την τοπική κοινωνία.
Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβιδ και ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ π. Αλέξιος Κουρτέσης, παρουσία του Διοικητή Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγου Χαράλαμπου Καλόγηρου, του Διοικητή της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών, Αστυνόμου Α’ Μέντζιου Σταματίας, του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Γρεβενών Σιαφαρίκα Παναγιώτη ως εκπροσώπου της Α.Δ. Γρεβενών, του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρεβενών Γράβαλου Ηλία, του εκπροσώπου της ποαξια δυτικής Μακεδονίας Ντάνα Παναγιώτη και πολλά στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Δαβιδ, ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους δόκιμους Αστυφύλακες και καλή δύναμη στο έργο τους, λέγοντάς τους ότι η εκπαίδευσή σας, θα σας δώσει τα απαραίτητα εφόδια ώστε να αντιμετωπίσετε με συνέπεια και επιτυχία το ανεκτίμητο έργο σας προς τους πολίτες και την πατρίδα.
�Στον χαιρετισμό του ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας κ. Καλόγηρος, καλοσώρισε τους Δοκίμους Αστυφύλακες στη Σχολή, λέγοντάς τους μεταξύ άλλων πως «οι πρώτες ημέρες στη Σχολή είναι ιδιαίτερες και σημαντικές καθώς ο δρόμος που αποφασίσατε να ακολουθήσετε, αυτός του Αστυνομικού, σηματοδοτεί μια νέα πορεία στη ζωή σας. Έχετε όλα τα προσόντα να συνεχίσετε την εκπαίδευσή σας έτσι ώστε να καταστείτε ολοκληρωμένοι και επαγγελματίες Αστυνομικοί.
Προς τον σκοπό αυτό, η Σχολή Αστυφυλάκων, σε συνεργασία με την Αστυνομική Ακαδημία και την Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, κατήρτισε ένα ιδιαίτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ευέλικτο, δυναμικό και ρεαλιστικό, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής και που θα υλοποιήσουν διακεκριμένοι καθηγητές, διακεκριμένοι δικαστικοί και επίλεκτα στελέχη και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και άλλων Σωμάτων.
Η Σχολή μέσα από την αργωγή των καθηγητών και εκπαιδευτών σας θα φροντίσει να σας καθοδηγήσει και να σας στηρίξει στα πρώτα σας βήματα στο νέο αυτό περιβάλλον. Είστε το μέλλον και η ελπίδα του Σώματος», τόνισε ο κ. Καλόγηρος και συνεχάρη τους δόκιμους Αστυφύλακες για την επιτυχία τους που όπως είπε ήρθε έπειτα από επίπονη προσπάθεια και τους ευχήθηκε μια καλή, δημιουργική και παραγωγική εκπαιδευτική χρονιά.
Τέλος, συνεχάρη την Διοικητή και το προσωπικό της Σχολής για την προσπάθεια στην επανέναρξη του Τ.Δ.Α. Γρεβενών καθώς και τους τοπικούς άρχοντες για την στήριξή τους στην προσπάθεια επαναλειτουργίας της σχολής.
Ακολούθησε δεξίωση στον χώρο της Σχολής.
 
Κώστας Μάρκου
back to top
×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time