Και άλλη τηλεφωνική απάτη στην Κοζάνη 12.000,00 ευρώ

Και άλλη τηλεφωνική απάτη στην Κοζάνη 12.000,00 ευρώ

Κοζάνη, 30 Μαρτίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε                  στην πόλη της Κοζάνης

Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων

 

Εξιχνιάσθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, υπόθεση απάτης, που τελέστηκε σε βάρος 68χρονης ημεδαπής, στην πόλη της Κοζάνης.

Συγκεκριμένα, η 68χρονη κατήγγειλε ότι, αρχές Νοεμβρίου του 2023, άγνωστο άτομο επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον σύζυγό της, προσποιούμενο υπάλληλο του λογιστή του και αφού του παρουσίασε ψευδή γεγονότα ως αληθή, με το πρόσχημα χορήγησης επιδόματος “MARKET PASS”, έπεισε αυτόν να μεταβεί σε ΑΤΜ της πόλης της Κοζάνης και να μεταφέρει από το λογαριασμό της 68χρονης, συνολικά το χρηματικό ποσό των  -12.000,00- ευρώ περίπου, σε -2- έτερους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 20χρονου αλλοδαπού και μίας 34χρονης ημεδαπής, οι οποίοι οι κάτοχοι των -2- τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους μεταφέρθηκε το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό καθώς και ενός 43χρονου αλλοδαπού, ο οποίος είναι κάτοχος του αριθμού τηλεφώνου, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη.  

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

 

 

back to top
×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time