ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ-ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΗΡΘΕ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ-ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΗΡΘΕ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών με επικεφαλής την κυρία Sonia Dimaki επιτελεί τα τελευταία χρόνια ένα αθόρυβο αλλά αξιομνημόνευτο για τον τόπο μας έργο.
?? Χθες είχαμε την τιμή να παρακολουθήσουμε την κοπιώδη προσπάθεια ανθρώπων που πραγματικά αγαπούν τον τόπο και να μάθουμε ακόμη περισσότερα για τα πολλά και καλά κρυμμένα μυστικά του μακρινού παρελθόντος.
➡️ Από την πρώτη στιγμή, προσωπικά και με όσα μέσα διέθετα, όπως και πολλοί ακόμη, στηρίξαμε τη μεταφορά της έδρας της υπηρεσίας αυτής από την Κοζάνη στα Γρεβενά.
? Όπως και τις άοκνες προσπάθειες των ανθρώπων που την απαρτίζουν.
✅ Τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν χρόνο με το χρόνο.
?️ Και επειδή πολύς κατά καιρούς ο λόγος για μουσεία στην πόλη των Γρεβενών, να θυμίσουμε ότι ο εγκαταλελειμμένος «Μύλος του Μπούσιου» έχει παραχωρηθεί με απόφαση του Δημοτικοϋ Συμβουλίου στο Υπουργείο Πολιτισμού για τη δημιουργία έκθεσης της Αρχαιολογικής Συλλογής Γρεβενών.
?Μια συλλογή πλούσια ευρημάτων που όμως μένει καλά ασφαλισμένη σε αθέατες για το κοινό αποθήκες.
?️ Η στατική μελέτη του κτιρίου αυτού, που ζητήθηκε από την Κυβέρνηση για να προχωρήσουν οι διαδικασίες δημιουργίας της έκθεσης, έχει ήδη ολοκληρωθεί από την τεχνική υπηρεσία του Δήμος Γρεβενών- Municipality of Grevena πέρυσι το φθινόπωρο και είναι στη διάθεση των αρμοδίων.
? Από την πλευρά μας προτείνουμε οι θεσμικοί φορείς του τόπου να αναλάβουν άμεσα τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα δώσουν το συντομότερο δυνατό απάντηση σε ένα δίκαιο κοινωνικό αίτημα για το οποίο πλέον οι συνθήκες έχουν ωριμάσει να γίνει πραγματικότητα.
✅ Εμείς θα είμαστε στο πλευρό τους με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, επιχειρήματα και αλήθειες κοιτώντας στα μάτια τον κόσμο, που θέλει έργα και όχι λόγια.
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης
Δήμου Γρεβενών
back to top
×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time