Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις στη Βάρη ο Δήμαρχος Γρεβενών, 29 χρόνια μετά από τον καταστροφικό σεισμό του 1995

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις στη Βάρη ο Δήμαρχος Γρεβενών, 29 χρόνια μετά από τον καταστροφικό σεισμό του 1995

Δελτίο τύπου

 

 

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ι.Ν Αγίας Γλυκερίας στη Βάρη για τη διάσωση των Γρεβενών από τον καταστροφικό σεισμό του 1995, ο Δήμαρχος Γρεβενών.

 

29 χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα (Δευτέρα 13/5/2024) από τον καταστροφικό σεισμό των 6,6 βαθμών τις κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε τη περιοχή μας το Σάββατο 13 Μαΐου του 1995 και, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ανήμερα της επετείου, πραγματοποιήθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Γλυκερίας του οικισμού Βάρης του Δήμου Γρεβενών και Επίσημη Δοξολογία για τη διάσωση της περιοχής μας από τον καταστρεπτικό Εγκέλαδο.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κκ. Δαβίδ, παρουσία, μεταξύ άλλων, του Δημάρχου Γρεβενών, Κυριάκου Ταταρίδη και των Αντιδημάρχων κκ. Ευαγγελόπουλου Γιάννη, Λέτσιου Κώστα, Τσιμόπουλου Νίκου και Χαντέ Χρήστου.

Να σημειωθεί ότι ισχυρός σεισμός  του 1995 έγινε ανήμερα του εορτασμού της Αγίας Γλυκερίας, είχε επίκεντρο 3,5 χλμ από τον οικισμό της Βάρης και παρά το γεγονός ότι ήταν καταστροφικός, ισοπεδώνοντας ολόκληρα χωριά και χιλιάδες κτίρια, δεν θρηνήσαμε κανένα ανθρώπινο θύμα.

 

Γραφείο τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

back to top
×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time